Застосування напівпровідникових детекторів іонізуючих випромінювань в ННЦ ХФТІ

Імітаційні дослідження захисних властивостей матеріалів на прискорювачі електронів

Досліджені властивості різних матеріалів призначених для використання як захисту апаратури космічних апаратів від іонізуючих випромінювань.

Імітаційні дослідження захисних властивостей матеріалів при взаємодії із протонами

Дослідження поглинаючої здатності матеріалів по ослабленню потоку γ-випромінювання від джерел ОСГИ

Розроблене обладнання, головною особливістю якого є дотримання однозначного геометричного взаємного розташування елементів обладнання: джерела випромінювання, зразка й детектора гама-випромінювання. Обладнання дозволяє визначати поглинаючу здатність зразків різної товщини при опроміненні стандартними джерелами γ-випромінювання 241Am, 137Cs, 60Co, 133Ba, 152Eu.

Дослідження захисних характеристик різних композитів під дією електронів

Розроблена методика проведення імітаційних випробувань металевих і композиційних матеріалів для визначення їх захисних властивостей під впливом β-випромінювання 90Sr+90Y джерела.

Такий підхід, крім виграшу в часі, дає значний економічний ефект не тільки стосовно випробувань матеріалів і елементів апаратури в космосі на борту космічного апарата, але й у порівнянні з випробуваннями, проведеними на прискорювачах.

CdZnTe детектори для дослідження просторово-енергетичної структури высокоенергетичного гальмівного випромінювання прискорювачів

Реєстрація інтенсивного електронного й гамма-випромінювання CVD алмазними детекторами на прискорювачі ЛУ-10

Координатно-чутливий алмазний детектор

Для прецизійного виміру профілю пучка електронів на виході прискорювачів розроблений і виготовлений багатоканальний детектор електронів і гама-випромінювання. Проведені дослідження міжстрипового опору й рівномірності електрофізичних і радіаційних характеристик детектора.

Досліджені об'ємні й поверхневі струми витоку, амплітудні розподіли сигналу при різних варіантах підключення до апаратури, що реєструє (одиночний стрип, група стрипів). [И.Н. Шляхов et al.]